JNP News 11/2020

Asumisviihtyvyyskysely on nyt auki kaikille asukkaille!


Vastaamiseen menee aikaa vain 5-10 minuuttia, ja kaikkien vastanneiden (ja yhteystietonsa jättäneiden) kesken arvotaan 100 euron arvoinen Ticketmaster -lahjakortti ja neljä kappaletta kahden hengen Finnkino leffa- ja herkkulippupaketteja!

Voittajaan otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti. Vastausaikaa on 25.11.2020 saakka, kaikki vastaukset käsitellään anonyymisti.

Kiitos kaikille vastaajille jo etukäteen ja onnea arvontaan!


Vuosi 2020 on ollut vähintäänkin erikoinen. Tiettävästi kodin kokeminen turvalliseksi ja siellä viihtyminen lisää myös mielen hyvinvointia. Usein asiaan auttaa pelkkä pikasiivous tai tavaroiden paikoilleen laitto. Puhtaus on kaiken A ja O, mutta joskus koti ei mitenkään ilmennä sinua itseäsi. Miten saisit ns. “persoonaa peliin”? Katso kotiasi seisoen keskellä jokaista huonetta. Mitä näet ympärilläsi? Mitkä näkemäsi asiat tuntuvat ahdistavilta tai ärsyttäviltä? Onko jotain tavaroita tai huonekaluja, mistä haluaisit luopua tai mitä tarvitsisit käytännön syystä, tai vain tuomaan sitä persoonaa ja viihtyvyyttä? Onko sinulla tallessa kivoja postikortteja tai piirustuksia, joita voisit laittaa seinille? Nuupahtanut kasvi, jonka voisit herätellä taas loistoonsa uudella sijainnilla?

JNP:n oma tutkimusryhmä teki hieman taustatutkimusta siitä, mitä ideoita voisimme teille vinkata sekä kivaan kotoiluun että tylsyyden kampittamiseen.

- Ota yhteyttä ystäviin ja perheeseen videopuhelun kautta
- Lainaa kirjastosta kasa kirjoja tai kuuntele äänikirjoja
- Vedä kotitreenit Youtuben klippien avulla, esim. jooga, tanssi tai hiit
- Freesaa kodin ilmettä tuunaamalla vanhoja huonekaluja
- Vaihda huonekalujen järjestystä ja kokeile jotain täysin uutta
- Opettele soittamaan jotain soitinta tai availe ääntäsi suihkussa
- Rakenna itsellesi pehmeä sekä lämpöinen soppi ja katso suosikkisarjasi maratonina
- Aloita päiväkirjan pitäminen tai kirjaa muuten ajatuksiasi ylös
- Käy terapeuttisia keskusteluja viherkasvien kanssa
- Aloita blogin kirjoittaminen tai pidä vlogia esim. Youtubessa
- Harrasta virtuaalimatkustamista Google Street Viewin avulla
- Haasta aivosolut ratkomaan sanaristikoita ja sudokuja
- Listaa ylös omia vahvuuksiasi ja mieti osaamistasi eri asioissa
- Pelaa kaveriporukalla netissä

Tässä vain joitakin esimerkkejä ja ideoita – tärkeintä on kuitenkin löytää itselleen sopivaa ja mieleistä tekemistä.


Syksy, pimeys, kylmyys ja korona... Ei kiitos!

Monella meistä olo syksyisin tuntuu paljon väsyneemmältä, eikä voimat välttämättä riitä aivan yhtä hyvin kodin askareisiin ja harrastuksiin kuin vaikkapa kesällä. Tilannetta ei kuluvana syksynä ole varmastikaan helpottanut koronaepidemia, joka osaltaan rajoittaa "normaalia" elämää.

Mahdollisuuksien mukaan, pyri käymään joka päivä valoisan aikaan ulkoilemassa, aivot kiittävät. Jos kuitenkin tuntuu siltä, että koronaepidemia huolestuttaa tai ahdistaa, niin älä jää yksin ajatustesi kanssa. Asioista on hyvä keskustella luotettavien ihmisten, kuten perheen tai ystävien kanssa. Keskusteluapua on saatavilla myös ammattilaisten taholta, esim. Mieli ry:n kriisipuhelin päivystää 24/7, jonka lisäksi yhteyden matalalla kynnyksella saa myös Sekasin-chatin kautta.

Kriisipuhelin: 09 2525 0111
Sekasin-chat: www.sekasin247.fi


Psst! Huomasitko jo jotain uutta?

JNP Asuntojen visuaalinen ilme uudistetaan. Käy lähiaikoina tutustumassa uusittuihin nettisivuihimme. Voit antaa meille palautetta esimerkiksi asumisviihtyvyyskyselyn kautta.

Käy seuraamassa meitä Instagramissa tai tykkäämässä sivuistamme Facebookissa. Marraskuun loppuun mennessä uusien seuraajien/tykkääjien kesken arvotaan 2 kpl Finnkinon leffa- ja herkkulippupaketteja!


vuokra-asunto Jyväskylä

Anna palautetta

Me JNP Asunnoilla haluamme kehittää toimintaamme sekä asunnon hakijoiden että asukkaidemme suuntaan. Palaute on meille tärkeää, sillä se auttaa meitä kehittämään palveluitamme. Voit antaa meille ideoita tai palautetta yhteydenottolomakkeen kautta.
Anna palautetta
Asuntotoimiston yhteystiedot:
asuntotoimisto(at)jnp.fi
p. 010 2811 854

Aukioloajat:
maanantaisin 12–15
tiistaisin 12–15
keskiviikkoisin 12–15
torstaisin 12–15
perjantaisin 9–12

Kuukauden ensimmäinen ja viimeinen arkipäivä olemme poikkeuksellisesti auki klo 9-15.  

Palvelemme toimistolla vain ajanvarauksella.
JYVÄSKYLÄN NUORISO- JA PALVELUASUNNOT JNP OY
Sivuston toteutus: 
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram